lördag 21 november 2009

Lördag kväll

Och här sitter jag i min soffa återigen. Var i och för sig ute igår så jag ska inte klaga! Royal Garden, Magenta och sist Whiteroom. Helt OK.. Sköna ny människor lärde jag känna. Det är alltid kul!

Har suttit och pluggat i 4 timmar idag. Fick inte så mkt skrivet men jag och en tjej från klassen diskuterade teorierna, åsikterna och begreppen. Fick en ju att börja tänka mer och på nya saker. Det är alltid bra!

Nu går filmen "Fyra bröllop och en begravning" på tv. Varför inte??

Jag skulle vilja gå på en konstig fest med sköna människor och sitta och prata i flera timmar.. Kan jag inte få göra det? Jag ser det framför mig, en massa tända ljus, bra musik som inte är för hög och härliga snälla harmoniska människor som bara har det bra. Skulle vara helt okej, känner jag. Eller? Och så hänger det färglada lampor överallt. Lite mysigt sådär... på nåt vis. Jo, det måste fixas.

En tjejkompis har precis bokat biljetter till USA. Hon och hennes syster ska vara där i 2 månader. På semester. Fy vad avundsjuk jag blir! De ska åka runt överallt. Sydstaterna, miami och det absoluta bästaste med det hela, New York. Åh, jag vill jag med! Jag ska! Men jag tänkte åka till hösten nästa år. Som jag känner nu iallafall. Hoppas jag fortfarande känner så nästa år så jag faktiskt sparar pengar. Annars kommer jag ju aldrig att komma någonstans..

Nej.. Nu blir det full fokus på teven.. kanske lite FB också ;)

onsdag 18 november 2009

Kattvakt

Yup, sitter hemma i päronens soffa.

Några tjejer i klassen har gjort en blogg om alla de olika stilar som finns i klassen. De fotar de som vill bli fotade och har speciella och härliga kläder på sig. Jag tycker det är en underbart fin idé. Jag menar modebloggar är ju inget nytt men det här är en för oss i klassen, vi är ju ändå över 100 pers, så vi kan bli inspirerade men samtidigt lära oss vilka vi pluggar tillsammans med. Kul tycker jag, andra är inte lika roade. Men men, alla är vi ju olika =)

Idag var det ännu en stumfilm i skolan. Jag har så svårt att hålla mig vaken när det är stumfilm. Iallafall när det är totalt tyst stumfilm. Ja, jag vet att det är meningen med stumfilm, att det inte är ljud. Men det jag menar är att det inte ens är den fina musiken som visar stämning och gör att man inte somnar(!).

Iallafall. Imorn är det föreläsning och sen plugg för att senare på kvällen gå på mingel kväll på Cafe Opera. Kan nog bli riktigt trevligt! Ska dit med en tjekompis jag inte träffat på länge. Hon har hunnit att vara i USA under tiden vi inte träffats. Så det vill jag minsan höra allt om imorn =)

Nej, nu ska jag ägna min fulla koncentration åt teven för att snart gå och lägga mig. En tjejkompis kommer och äter frukost med mig imorn =) Vi ska baka scones! Mys
Sen blir det föreläsning kl 14..

Tjingeling!

måndag 16 november 2009

Modevetenskap

Suttit i skolan flera timmar idag och läst en massa. Märkte starkt att jag nog behöver glasögon ändå. Även fast jag inte vill. Tur att det är lite trendigt med "glajjer" nu då. Hoppas det håller i sig ;)

På onsdag ska jag ut och leta glasögon. Med min käre far.

Det jag läste idag har jag egentligen läst tidigare, i den första delkursen. Läste ett kapitel ur Modeologi av Kawamura. Kapitel 4 för att vara exakt. Men boken i stort klär på ett sätt av glamouren från "mode". Hon(Kawamura) sätter det i ett system. Nästan matematiskt. Alltså hur mode blir just mode och varför. Att ett klädesplagg i sig inte behöver vara mode. Att mode bara är en värdering som vi konsumenter, journalister, designers och producenter sätter på vissa klädesplagg. Den boken är väldigt intressant. Hon skriver bra och bryter ned allt till en typ av grundnivå och förklarar bit för bit och hur hon anser att de bitarna sammarbetar för att skapa mode.

Delkursen jag läser nu heter Flärd och Film (15hp). Har haft en föreläsning och en filmvisning hittills. Imorgon är det visning 2 och föreläsning 2. Kommer att bli intressant. Tror att denna delkurs kan bli riktigt rolig faktiskt. Kommer att läsa mkt om relationen mellan film och mode. Hur mode påverkar filmen och vice versa. Det är nog inte så många som är medvetna om det, men mode påverkar oss alla, och har gjort så i århundranden. Fantastiskt! Och min bror som fnyste(kan man skriva så?) åt mig när jag sa vad jag skulle börja plugga. Ha! säger jag bara.

Min dröm är att åka till New York. Jag vill, jag vill, jag vill!
Satt idag, efter allt plugg, och pratade med en tjejkompis om det. Jag måste åka dit annars tor jag nog att jag blir knäpp! Jag vet att jag kan bli det jag vill. Måste åtminstone(stavas det så?) försöka. Annars blir jag knäpp, på riktigt.

Nej, nu ska jag gå igenom min garderob och kolla om det finns nåt man kan göra om, nåt jag kanske glömt bort(mkt troligt), nåt jag kanske inte ens vill ha(mindre troligt)...

Kram och allt sånt där mysigt =)

söndag 15 november 2009

Anything you can do I can do better

I can do anything better than you!

En låt text som är lite rolig =)

Sitter återigen i soffan, med datorn i knäet.
Har vikt tvätt, gått igenom garderoben, lagat lasagne.. En riktig söndag med andra ord.

Sitter nu och tittar på en riktigt dålig film. Lite rolig är den väl..

Jag har det bra. Jag har en lägenhet, jag pluggar det jag vill, har ett extra jobb, har underbara vänner, finaste familjen i världen. Ändå är jag inte nöjd. Så drygt. Att sitta och tycka synd om sig själv. Vad är det för fasoner? Näe, nu är det slut med det! Måste lära mig att njuta av stunden. Och det ska jag börja med. Nu! =)

Tjingeling

Söndag

En riktig söndag.. Soffa sittande, tv-tittande.

Nu ska jag laga lasagne =) mums!

Sen ska jag nog kolla på film..

Igår var det en underbar kväll.
Jag var assistent åt Bellaobastian igår på Fabriken i Stadshagen. Det var helt fantastiskt! Klädde på och av modeller, fixade line-up en. Aldrig haft så kul =) Det är det jag älskar. Det är det jag vill hålla på med för resten av livet. Känns det som =) Hoppas, hoppas, hoppas att det blir så!

Måste börja satsa på NY-resan på riktigt.
I can do this =)